Onze specialisaties

Throughout history, the most important has been the division into surgical and internal medicine specialties. The surgical specialties help with diagnosis and treatment through major surgical techniques.

Throughout history, the most important has been the division into surgical and internal medicine specialties. The surgical specialties help with diagnosis and treatment through major surgical techniques.

Bijna 3 miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut.

Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

Lees meer

Manuele therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van het lichaam.

Bij veel klachten van het bewegingsapparaat zoals pijn of beperkte bewegingsmogelijkheden is het normale functioneren van de gewrichten verstoord. Doel van de manuele therapie is het verbeteren van de gewrichtfuncties in het lichaam, wat leidt tot beter bewegen en minder pijn.

Lees meer

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.

Er zijn verschillende vormen van oedeem, afhankelijk van de oorzaak. Een van de vormen is Lymfoedeem.

Lees meer

Onze praktijk is opgenomen in het RijnlandSchouderNetwerk. Het netwerk bestaat uit orthopeden en fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Het RijnlandSchouderNetwerk is een initiatief van de maatschap orthopedie onder leiding van orthopeed C. Visser van het Rijnland Ziekenhuis en fysiotherapiepraktijken in het verzorgingsgebied van dit ziekenhuis.

Lees meer

In onze praktijk worden zowel de sport specifieke als de algemene revalidatie opgebouwd vanuit de REHA-boom visie.

Lees meer

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek één of meerdere overactieve spieren met een naaldje aanprikt om ze snel en langdurig te ontspannen.
De fysiotherapeut zoekt naar specifieke drukpijnlijke punten in de spier, de zogenaamde triggerpoints. Deze punten kunnen de hoofdoorzaak van de klacht zijn, maar kunnen ook ontstaan door klachten elders in het bewegingsapparaat.

Lees meer

Fascie is een (drie dimensionale) bindweefselstructuur. Net als bloedvaten ,zenuwen en het lymfesysteem vormt het een continu doorlopend geheel (van top tot teen ) in het menselijk lichaam. Het doordringt en omringt alle organen ,spieren , botten en zenuwvezels. De fascie is het deel van het menselijk lichaam waarin krachten op het weefsel worden opgeslagen in de vorm van energie.

Lees meer

Afspraak maken voor fysiotherapie?

U kunt bij Fysiotherapie Oskamp online een afspraak maken. U ontvangt van ons een bevestiging van de afspraak.